Isolatie laten opruimen

Soms kan het nodig zijn om oude isolatiematerialen te laten verwijderen. Dit zal meestal gebeuren tijdens een verhuizing of tijdens een renovatie van een woning. Er zijn twee redenen waardoor je kunt besluiten dat je isolatiemateriaal aan vervanging toe is. De eerste reden is het feit dat vroeger nog gewerkt werd met oud isolatiemateriaal. Maar de afgelopen decennia zijn er vele innovaties geweest op het gebied van isolatiemateriaal, waardoor het huidige isolatiemateriaal vele malen beter is. Een tweede reden kan zijn dat het oude isolatiemateriaal bloot heeft gestaan aan de tand des tijds. Misschien is het aangetast door vocht en heeft het zijn isolatiewaarde verloren of het kan verzakt zijn waardoor er koudebruggen zijn ontstaan. Het kan dan verstandig zijn om je isolatie te verwijderen en te laten opruimen.

Dakisolatie

Het laten opruimen van dakisolatie zal nog de minste problemen geven. Ook 30 jaar geleden werd er al gewerkt met isolatiedekens van minerale wol die vandaag de dag nog steeds gebruikt worden. Wel is het zo dat de kwaliteit van glaswol en steenwol enorm verbeterd is. Het kan dus geen kwaad om een vernieuwde soort minerale wol aan te brengen. Ook wordt er tegenwoordig gewerkt met isolatieplaten. Het gebruik hiervan in plaats van oude minerale wol als isolatie kan ervoor zorgen dat het rendement enorm toeneemt. Het beste is het om het isolatiemateriaal door een expert op te laten ruimen. Glaswol is niet prettig om vast pakken en als het isolatiemateriaal ook nog aangetast is door vocht dan heb je van doen met schimmel. Een expert zal het juiste gereedschap hebben om isolatie te verwijderen en ook de juiste beschermingsmiddelen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld bij de doorvoeren voor leidingen asbest tegenkomen. Dit kun je niet zomaar even verwijderen. Dit moet echt zeer professioneel verwijderd en afgevoerd worden.
Op de website van bkgdakwerken.be kan je meer informatie vinden over de soorten dakisolatie.
Dakisolatie laten opruimen

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie laten verwijderen en opruimen gaat niet zo gemakkelijk. Immers het isolatiemateriaal zit in de spouw en daar kom je niet zomaar bij. Vaak wordt er onder aan de gevel enkele stenen verwijderd, waarna het oude isolatiemateriaal weggezogen kan worden. Dit is vooral handig als er in het verleden EPS-parels of schuimvlokken zijn gebruikt. Veel werd in het verleden ook gekozen voor UF-schuim. Dit is niet gemakkelijk even op te zuigen. Er zijn tegenwoordig gelukkig goede technieken, waarbij het UF-schuim, maar ook oude purschuim verpulverd kan worden. Vervolgens kan het alsnog gemakkelijk opgezogen worden. Voor EPS-parels werd in het verleden vaak gekozen voor witte parels. De technische mogelijkheden op dit gebied zijn dusdanig verbeterd dat het beter is om dit te vervangen voor grijze HR++ EPM-parels.

Laat isolatie door een expert opruimen

Het staat je natuurlijk vrij om zelf isolatiemateriaal te verwijderen, maar onderschat niet de hoeveelheid oude isolatie die je te verwerken krijgt. Dit moet ook allemaal op de juiste manier afgevoerd worden en je hebt de juiste materialen en beschermingsmiddelen nodig. Wanneer je een specialistisch bedrijf hiervoor inschakelt heb je zelf geen werk aan het verwijderen en ook voor het veilig afvoeren van de oude isolatie wordt dan gezorgd. Vooral spouwmuurisolatie verwijderen is een klus dat enkel door experts gedaan kan worden.

Copyright © 2016-2017 Opruimingen MSM. Alle Rechten Voorbehouden